Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Mε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, επεξεργασία, αποθήκευση και χρήση των προσωπικών δεδομένων σας. Η εταιρεία μας, με την επωνυμία «Μπεκιάρη Κωνσταντίνα – Παπαδημητρίου Αγγελική O.E.» και με το διακριτικό τίτλο «mothertouch» που εδρεύει στην οδό Πευκών αρ. 35, στη Μεταμόρφωση Αττικής, Τ.Κ.: 144 51, με Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 152626802000, Α.Φ.Μ. 801246860 της Δ.Ο.Υ. Μεταμόρφωσης, τηλ. σταθ. 210 2845164 και κιν. 6972419112, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@mothertouch.gr, λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας.

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Ο όρος «Προσωπικά Δεδομένα», αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ενδεικτικά ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, e-mail, τηλέφωνο, κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητά σας.

Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η αποθήκευση, η διάρθρωση, η οργάνωση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Ποιά Προσωπικά Δεδομένα συλλέγουμε και γιατί

Η εταιρεία μας δημιούργησε τον παρόντα ιστότοπο, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών των πελατών της. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο, o πελάτης/χρήστης, να μας παρέχει κάποια προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, αριθμοί τηλεφώνου και τηλεομοιοτυπίας-fax, email), με σκοπό τη διεκπεραίωση της παραγγελίας, την τιμολόγησή της και την παράδοσή της.

Η εταιρεία μας, σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη/πελάτη, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των προσωπικών τους στοιχείων και πληροφοριών που μας εμπιστεύονται και ότι αυτά θα διαχειρίζονται αποκλειστικά και μόνο από την εταιρεία μας.

Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με τον εκάστοτε διαχειριστή του ιστότοπου προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τις προβλέψεις τις ισχύουσας νομοθεσίας, του ν. 2472/1997 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων του πολίτη (άρθρο 11-13) και του ν. 3471/2006 περί προστασίας του πολίτη στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, όπως ισχύουν σήμερα. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων του Πελάτη διέπεται από τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Η δήλωση ψευδών ηλεκτρονικών διευθύνσεων ή πληροφοριών ή προσωπικών στοιχείων, κατά την αποστολή πληροφοριών online, θα αποτελέσουν (οι ψευδείς πληροφορίες καθώς και το IP-address) μέρος οποιασδήποτε νόμιμης έρευνας και το τεχνικό τμήμα της ιστοσελίδας δύναται να επεξεργαστεί τα ηλεκτρονικά μηνύματα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. 

  1. Βασικές πληροφορίες λογαριασμού

Δεν χρειάζεται να μας δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία για να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας. Εάν όμως προβείτε σε αγορά ενός ή περισσοτέρων εκ των προϊόντων μας, πρέπει να μας παράσχετε ορισμένα προσωπικά δεδομένα, όπως αυτά περιγράφονται ανωτέρω καθώς και στους Όρους Χρήσης ώστε να μπορέσουμε να παρέχουμε προσηκόντως τις υπηρεσίες μας σε εσάς.

  1. Στοιχεία επικοινωνίας

Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου σας, για να διατηρήσουμε την παροχή υπηρεσιών μας ασφαλή, για να σας στέλνουμε πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας καθώς και να αποτρέψουμε το spam, την απάτη και την κατάχρηση. Εάν μας δώσετε την έγκρισή σας, συμφωνείτε να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου από εμάς στον αριθμό τηλεφώνου σας, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις σας για ειδοποιήσεις μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητών για τον έλεγχο των ειδοποιήσεων που λαμβάνετε από εμάς. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε την εγγραφή σας από μια ειδοποίηση ακολουθώντας τις οδηγίες που περιέχονται στην ειδοποίηση.

  1. Υπηρεσία newsletter

Η ιστοσελίδα μας στα πλαίσια των υπηρεσιών που παρέχει δίνει στον χρήστη / πελάτη τη δυνατότητα, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί, να λαμβάνει ενημερωτικά μηνύματα (newsletter) της ιστοσελίδας στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο υποβάλλοντας τα στοιχεία της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, στο αντίστοιχο πεδίο. Εφόσον παύσει ο χρήστης να ενδιαφέρεται για την λήψη των ενημερωτικών μηνυμάτων, του δίνεται η δυνατότητα να δηλώσει την επιθυμία του για παύση της αποστολής τους μέσα από το σχετικό ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα που του αποστέλλεται από την www.mothertouch.gr.

  1. Πληροφορίες περί χρηματικής συναλλαγής

Σε περίπτωση που επιλέξετε να προβείτε σε αγορά προϊόντων μας με τη χρήση κάρτας, θα μεταβείτε σε περιβάλλον της τράπεζας, προκειμένου να αγοράσετε ένα ή περισσότερα εκ των προϊόντων μας. Τα στοιχεία της κάρτας σας, εγκρίνονται από εσάς, πάντα στο περιβάλλον της τράπεζας.

 Σε περίπτωση που επιλέξετε να προβείτε σε αγορά προϊόντων μας με τη κατάθεση του αντιτίμου στον τραπεζικό μας λογαριασμό, θα πρέπει να μας δώσετε πληροφορίες περί χρηματικής συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού σας λογαριασμού. Σχετική πρόσβαση στα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, διατηρεί μόνο εξουσιοδοτημένο από την εταιρεία μας πρόσωπο.

  1. Σχόλια

Όταν οι επισκέπτες αφήνουν σχόλια στον ιστότοπο, συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Μια ανωνυμοποιημένη συμβολοσειρά που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (επίσης αποκαλούμενη “hash”) ενδέχεται να παρασχεθεί στην υπηρεσία Gravatar για να δει αν τη χρησιμοποιείτε. Η πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας Gravatar διατίθεται εδώ: https://automattic.com/privacy/. Μετά την έγκριση του σχολίου σας, η εικόνα του προφίλ σας είναι ορατή στο κοινό μέσα στο πλαίσιο του σχολίου σας.

  1. Πολυμέσα

Εάν μεταφορτώνετε εικόνες στον ιστότοπο, θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφόρτωση εικόνων με ενσωματωμένα δεδομένα τοποθεσίας (EXIF GPS). Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εξαγωγή οποιωνδήποτε δεδομένων τοποθεσίας από εικόνες στον ιστότοπο.

  1. Cookies

Δείτε  αναλυτικά την Πολιτική Cookies.

  1. Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους

Τα άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και αν ο επισκέπτης επισκέφθηκε τον άλλο ιστότοπο.

Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, χρησιμοποιούν cookies, ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτου μέρους και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της αλληλεπίδρασής σας με το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και έχετε συνδεθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Προσωπικών Δεδομένων σας;

Η εταιρεία εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, κοινοποίηση, παραχώρηση κ.λ.π. των προσωπικών δεδομένων σας σε τρίτους (πλην αυτών που αναφέρονται στην παρούσα) για οποιοδήποτε σκοπό ή χρήση παρά μόνο εάν κάτι τέτοιο καθίσταται υποχρεωτικό από την κείμενη νομοθεσία ή είναι απαιτητό από δημόσιους/δικαστικούς φορείς/αρχές.

Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της εταιρείας μας και η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση στα προσωπικά σας δεδομένα απαγορεύεται. Κάθε εύλογο μέτρο για την ασφάλιση των δεδομένων σας έχει παρθεί. Τα προσωπικά σας στοιχεία σε εξαιρετικά σπάνιες και ειδικές περιπτώσεις δύναται να γνωστοποιούνται και σε συνεργαζόμενες με την εταιρεία μας επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης σας μαζί μας, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία. Τα προσωπικά δεδομένα σας δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συγκατάθεσή σας.

Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Προσωπικά Δεδομένα σας;

Οι εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την εταιρεία:

  • Να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας.
  • Να τηρούν εχεμύθεια.
  • Να μη στέλνουν σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα σας χωρίς την άδεια της εταιρείας μας.
  • Να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως με τον Κανονισμό 679/2016/ΕΕ.

Στέλνουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας εκτός Ε.Ε.;

Η εταιρεία μας δεν στέλνει τα προσωπικά δεδομένα σας εκτός Ε.Ε. Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλον σκοπό, εκτός αν μας έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας.

Είναι ασφαλή τα Προσωπικά Δεδομένα σας;

Η εταιρεία δεσμεύεται να διαφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα σας. Στην εταιρεία μας αναγνωρίζουμε τη σημασία της ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων σας, για το λόγο αυτό έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, για την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία.

Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα σας. Εν ολίγοις, έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα δικά σας, μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των προσωπικών δεδομένων σας που κατέχουμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος ή είναι ανακριβής τα προσωπικά δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε. Έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας ή αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεσή σας. Μπορείτε να μας ζητήσετε και να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε κάποιον άλλον. Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία. Έχετε δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία τους, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο, το σχόλιο και τα μεταδιδόμενα του διατηρούνται επ’ αόριστον. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να εγκρίνουμε αυτόματα τα σχόλια που ακολουθούν, αντί να τα κρατάμε σε ουρά συντονισμού.

Για χρήστες που εγγράφονται στον ιστότοπό μας, αποθηκεύουμε επίσης τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούν στο προφίλ χρήστη τους. Όλοι οι χρήστες μπορούν να βλέπουν, να επεξεργάζονται ή να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή (εκτός από το να μπορούν να αλλάξουν το όνομα χρήστη τους). Οι διαχειριστές του παρόντος ιστότοπου μπορεί επίσης να βλέπουν και να επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες.

Ποια δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας

Εάν έχετε λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο ή έχετε αφήσει σχόλια, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Μπορείτε επίσης να αιτηθείτε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό δεν περιλαμβάνει δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε για διοικητικούς, νομικούς ή λόγους ασφαλείας.

Που θα σταλούν τα δεδομένα σας

Τα σχόλια επισκεπτών ενδέχεται να ελέγχονται μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων σας;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Κηφισίας 1-3, Αθήνα 11523, τηλ. 2106475600, e-mail: contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στον ιστότοπό μας την επικαιροποίηση της παρούσας. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο. Οι χρήστες της ιστοσελίδας παρακαλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής χρήση της συνεπάγεται ότι αποδέχονται όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.

Τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: ΙΟΥΝΙΟΣ 2020 .